Help! T8SG locked on black screen. What to do???

More
28 Mar 2019 07:21 #73579 by Jack23
Hi
I bought a second hand T8SG V2 (not plus). It worked perfectly for two days, then I turned it on and it showed the big USB symbol and would not work at all.
The only thing it would do was switch to DFU mode so I reloaded the firmware into it using Dfuse. It loaded successfully and verified it.
But now it is stuck in DFU mode and has the black screen whenever I turn it on. Dfuse recognises it immediately, reads the currently loaded firmware and I can reload the firmware no problem. But after it stays stuck in DFU mode.
I tried using the Deviation download program, but it will not recognise the radio type and won't go any further. It says its a devo7 for a few seconds then changes radio type to unknown.
I cant get it back into USB mode, so I cant see it on my computer and I cant format it.

What can I try next? I enjoyed this radio for two days, now it useless. Please help.

Thanks
Jack

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
28 Mar 2019 07:56 - 28 Mar 2019 07:58 #73581 by vlad_vy
Usually transmitter is stuck in DFU mode if you load wrong firmware. Are you sure you use "t8sg_v2" firmware?

If you have USB symbol you need format USB drive and write filesystem from firmware archive. Use Safely Remove Hardware.

What Dfuse version do you use? You need to use Dfuse USB Upgrade Tools 2.31.
Last edit: 28 Mar 2019 07:58 by vlad_vy.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
28 Mar 2019 19:26 #73586 by Jack23
Hi. Thanks for the reply.

Firmware version I am loading is - deviation-t8sg_v2-v5.0.0-1741128

I would like to format the radio but I cannot get it back into USB mode and my computer does not detect it as a drive.

I am using Dfuse v3.0.5. But I will download the version you suggest and try that one. I am at work now so will try it when i get home.

Thanks.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
29 Mar 2019 05:13 #73591 by vlad_vy
I'm not sure about Dfuse v3.0.5, for Devo transmitters (and clones) you can use latest version v2.31. I think you can damage transmitter bootloader. If so, look at forum how to flash "bootloader". You will need to flash "devo7e-256" bootloader.

www.deviationtx.com/forum/6-general-disc...e-bootloader?start=0

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
29 Mar 2019 06:06 #73592 by Jack23
Hi Vlad

I downloaded Dfuse 2.31. It also writes the dfu file to my transmitter. But its still stuck in dfu mode.
If I click Leave DFU Mode, it turns off the transmitter. But when I turn it on I'm still in dfu mode.
Also, at the bottom it says its a Devo-7E transmitter.

I read about reflashing the bootloader, but I think that is beyond my abilities.

Thanks
Jack

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
29 Mar 2019 06:35 - 29 Mar 2019 06:36 #73593 by vlad_vy
Dfuse read transmitter ID from bootloader, so probably you have bootloader intact. But, Deviation download program also read transmitter ID from bootloader.

You can check if EXT button is always connected (pressed). In that case you will always boot to DFU mode.
Last edit: 29 Mar 2019 06:36 by vlad_vy.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
29 Mar 2019 07:11 #73594 by Jack23
I removed the pcb and checked the EXT and return buttons. They work. Its not that.
It was good to check though :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
29 Mar 2019 10:45 - 29 Mar 2019 10:49 #73597 by vlad_vy
If you read (Upload) firmware from transmitter and save it, you have *.dfu file filed with zero. Try to download fresh firmware archive. Use Dfuse "Upgrade" button.

Also you can try to flash different build based on v5.0.0 release core:
www.deviationtx.com/forum/builds/6407-de...cols?start=460#73210
Last edit: 29 Mar 2019 10:49 by vlad_vy.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
29 Mar 2019 21:20 #73604 by Jack23
Which v5.0.0 file would I use for a T8SG? There is none listed with that model number.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
30 Mar 2019 05:05 #73607 by Jack23
New development....

I uploaded the devo7e v5.0.0 dfu file. Once I had done that it allowed me to switch back into USB mode, and for the first time I was able to see the USB drive on my computer.
So I formatted it.
Then uploaded the correct dfu file. But now it wont allow me to switch to USB mode. Even if I re-upload to v5.0.0 dfu file. Its back to being locked in DFU mode.
One difference is that if I switch it on it now doesn't switch off. I have to disconnect the battery to get it to power down.

I had a moment of hope when I got it into USB mode, but its dead again.
Any more ideas before I use it for shooting practise :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
30 Mar 2019 05:17 #73608 by Jack23
still more developments....

I jabbed the button loads of times and it went into USB mode. So I formatted again, and loaded the correct system files onto it, then re-loaded the dfu file.

And................

still dead.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
30 Mar 2019 06:35 #73609 by vlad_vy

Jack23 wrote: Which v5.0.0 file would I use for a T8SG? There is none listed with that model number.


If you have T8SG V2
www.deviationtx.com/media/kunena/attachm...5.0.0-2019-03-05.zip

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
30 Mar 2019 07:07 #73610 by Jack23
WOOHOO!!!! IT WORKS!!

Thanks so much Vlad. You have made an old man very happy.

After making it live again with that dfu file, I tried re-uploading the dfu file from the website, and it doesn't work. But it works just fine when I put the earlier version back in, so that's what it going to have.

Now to go flying :side:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
30 Mar 2019 12:06 #73615 by vlad_vy
Can you say exactly what is the firmware version from the website doesn't work and what is the earlier version that work?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
30 Mar 2019 20:08 #73625 by Jack23
I could not get deviation-t8sg_v2-v5.0.0-1741128 to work.

But the copy of deviation-t8sg_v2-v5.0.0-2019-03-05 you gave me a link for worked well.

Thanks again.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.292 seconds
Powered by Kunena Forum