[HELP] DEVO 10 SETUP

More
25 May 2020 13:14 - 25 May 2020 13:17 #76365 by DOTHANHNHAN
[HELP] DEVO 10 SETUP was created by DOTHANHNHAN
Hi everyone,

i am using devo 10 (Deviation 5.0.) & Devo RX1002, i have 2 esc + 2 motor

How do i setup it to THR, both motor run the same speed, but when i move THR to left 1 motor will slower speed.

i mean like this video:



I am newbie please help.
Thank alot!!!
Last edit: 25 May 2020 13:17 by DOTHANHNHAN.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
27 May 2020 12:32 - 27 May 2020 12:33 #76369 by -=Hubi-Dirk=-
Replied by -=Hubi-Dirk=- on topic [HELP] DEVO 10 SETUP
Hi,

take a look the attached config as an example:

- Ch 2 = left Motor, Ch 3 = right Motor, they speed up in synchron mode.
- Rudder right = Ch 1 => speed up left Motor
- Rudder left = Ch 4 => speed up right Motor

Hope this helps :)

Greetings
Dirk
Attachments:
Last edit: 27 May 2020 12:33 by -=Hubi-Dirk=-.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
27 May 2020 12:44 #76370 by billmester
Replied by billmester on topic [HELP] DEVO 10 SETUP
Do not forget to initialize the ESC's first!
You need to do this first, every time when you pair a new ESC to a receiver.
Normally this is what you need to do: (considering you have the program done)
1. connect everything
2. remove propeller from motors
3. turn on transmitter,
4. put THR stick to MAX
5. connect battery to receiver/ESC
6. ESC will start beeping
7. within 1-2 seconds pull THR to MIN
8. ESC beeps, normally counting the battery cells and stops beeping.

This is how you calibrate the min-max to ESC.
Do this separately for both.

NOW try them together, they should work the same way.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
28 May 2020 03:57 - 28 May 2020 03:58 #76373 by DOTHANHNHAN
Replied by DOTHANHNHAN on topic [HELP] DEVO 10 SETUP

billmester wrote: Do not forget to initialize the ESC's first!
You need to do this first, every time when you pair a new ESC to a receiver.
Normally this is what you need to do: (considering you have the program done)
1. connect everything
2. remove propeller from motors
3. turn on transmitter,
4. put THR stick to MAX
5. connect battery to receiver/ESC
6. ESC will start beeping
7. within 1-2 seconds pull THR to MIN
8. ESC beeps, normally counting the battery cells and stops beeping.

This is how you calibrate the min-max to ESC.

Do this separately for both.

NOW try them together, they should work the same way.



Thank Bro!!!
Last edit: 28 May 2020 03:58 by DOTHANHNHAN.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 Jun 2020 13:20 - 10 Jun 2020 13:22 #76446 by DOTHANHNHAN
Replied by DOTHANHNHAN on topic [HELP] DEVO 10 SETUP

-=Hubi-Dirk=- wrote: Hi,

take a look the attached config as an example:

- Ch 2 = left Motor, Ch 3 = right Motor, they speed up in synchron mode.
- Rudder right = Ch 1 => speed up left Motor
- Rudder left = Ch 4 => speed up right Motor

Hope this helps :)

Greetings
Dirk

I copy INI file to my devo, than connect to ch2( AILE )& ch3 (THRO), 1 MOTOR stop, 1 alway run
Last edit: 10 Jun 2020 13:22 by DOTHANHNHAN.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 Jun 2020 06:12 #76448 by -=Hubi-Dirk=-
Replied by -=Hubi-Dirk=- on topic [HELP] DEVO 10 SETUP
Hi,

does the speed of the motor that always run change when you move any stick on your remote control?

It seems that you have to check the channel assignment. Check the complex mixers at the first page for ch 2 and ch 3 => Source (SRC) has to be Throttle (THR) for both.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 Jun 2020 08:28 #76449 by DOTHANHNHAN
Replied by DOTHANHNHAN on topic [HELP] DEVO 10 SETUP

-=Hubi-Dirk=- wrote: Hi,

does the speed of the motor that always run change when you move any stick on your remote control?

It seems that you have to check the channel assignment. Check the complex mixers at the first page for ch 2 and ch 3 => Source (SRC) has to be Throttle (THR) for both.

yes, when full THR 1run one stop, when minimum THR also the same other run and other stop

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 Jun 2020 13:15 #76450 by DOTHANHNHAN
Replied by DOTHANHNHAN on topic [HELP] DEVO 10 SETUP

-=Hubi-Dirk=- wrote: Hi,

does the speed of the motor that always run change when you move any stick on your remote control?

It seems that you have to check the channel assignment. Check the complex mixers at the first page for ch 2 and ch 3 => Source (SRC) has to be Throttle (THR) for both.


did you mean i should change ch 2 as photo

Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 Jun 2020 19:26 #76453 by -=Hubi-Dirk=-
Replied by -=Hubi-Dirk=- on topic [HELP] DEVO 10 SETUP
Have a look at the attached pictures (Devo 12s). Hope this help.

Just another question. Which Protokoll / RX Type do you use?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 Jun 2020 12:35 #76455 by DOTHANHNHAN
Replied by DOTHANHNHAN on topic [HELP] DEVO 10 SETUP

-=Hubi-Dirk=- wrote: Have a look at the attached pictures (Devo 12s). Hope this help.

Just another question. Which Protokoll / RX Type do you use?


i am using devo 10 (Deviation 5.0.) & Devo RX1002

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 Jun 2020 13:14 - 12 Jun 2020 13:14 #76456 by -=Hubi-Dirk=-
Replied by -=Hubi-Dirk=- on topic [HELP] DEVO 10 SETUP
Hi,
ah, i remember. You wrote the RX type already at your first post. Sorry that i ask again.

I made changes to the model30.ini. Now "Protocol" = "DEVO" and "# Channels" = "10".

1. Download the attached new model30.ini.
2. Before you store it on your Devo 10 please make sure that you reset the Model 30 at your Devo 10 at first!
3. Enter the "Model setup", at "File" switch to "Reset" and click the ENT Button.
4. Now copy the model30.ini to your Devo.
Attachments:
Last edit: 12 Jun 2020 13:14 by -=Hubi-Dirk=-.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Jun 2020 14:01 #76470 by DOTHANHNHAN
Replied by DOTHANHNHAN on topic [HELP] DEVO 10 SETUP

-=Hubi-Dirk=- wrote: Hi,
ah, i remember. You wrote the RX type already at your first post. Sorry that i ask again.

I made changes to the model30.ini. Now "Protocol" = "DEVO" and "# Channels" = "10".

1. Download the attached new model30.ini.
2. Before you store it on your Devo 10 please make sure that you reset the Model 30 at your Devo 10 at first!
3. Enter the "Model setup", at "File" switch to "Reset" and click the ENT Button.
4. Now copy the model30.ini to your Devo.


IT WORKED ... Thank alot BRO.

BTW how should i setup for AUX 4.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Jun 2020 16:39 #76472 by -=Hubi-Dirk=-
Replied by -=Hubi-Dirk=- on topic [HELP] DEVO 10 SETUP
Very well, I'm glad.

What do you mean? AUX 4?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 Jun 2020 07:35 #76477 by DOTHANHNHAN
Replied by DOTHANHNHAN on topic [HELP] DEVO 10 SETUP

-=Hubi-Dirk=- wrote: Very well, I'm glad.

What do you mean? AUX 4?


I use it for pantill, AUX 4, what should i setup for it to control servo turn left & right.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 Jun 2020 12:26 #76482 by -=Hubi-Dirk=-
Replied by -=Hubi-Dirk=- on topic [HELP] DEVO 10 SETUP
I have an idea what this is about, but you're gonna give me a little more information.

Left and right are supposed to run over the engines, right?

Is there an additional rudder that is controlled by a servo?

Can you please attach a picture of the model so that I know which model it is and what should be programmed?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 Jun 2020 13:57 #76483 by DOTHANHNHAN
Replied by DOTHANHNHAN on topic [HELP] DEVO 10 SETUP

-=Hubi-Dirk=- wrote: I have an idea what this is about, but you're gonna give me a little more information.

Left and right are supposed to run over the engines, right?

Is there an additional rudder that is controlled by a servo?

Can you please attach a picture of the model so that I know which model it is and what should be programmed?


I use it to control servo to left & right( i mount fpv camera on servo )

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 Jun 2020 17:31 #76484 by -=Hubi-Dirk=-
Replied by -=Hubi-Dirk=- on topic [HELP] DEVO 10 SETUP
Here you are. model30.ini with AUX4 mapped to CH6.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
17 Jun 2020 13:42 #76492 by DOTHANHNHAN
Replied by DOTHANHNHAN on topic [HELP] DEVO 10 SETUP

-=Hubi-Dirk=- wrote: Here you are. model30.ini with AUX4 mapped to CH6.


It worked. thank again BRO.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Jun 2020 09:57 #76524 by DOTHANHNHAN
Replied by DOTHANHNHAN on topic [HELP] DEVO 10 SETUP

-=Hubi-Dirk=- wrote: Here you are. model30.ini with AUX4 mapped to CH6.


Hi me again!!!

i have other project it like tank robot.

if i use 2 car esc ( it can be move backward)

does it possible to set like video ( watch 02:06 - 03:45 )

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.113 seconds
Powered by Kunena Forum