Another 12s problem

More
04 Mar 2019 01:33 #73171 by Birdman
Another 12s problem was created by Birdman
Sorry guys. Trying to sort out and familiarise myself with 12s

Have been flying as many as 7 different helis with 8s for many years, including Genius CP V2.

Just setup Genius CP V2 on 12s with all exact same settings as on 8s for this heli (on std gui).

Why are ail and ele reversed?????????? Not direction, ail is on ele stick and ele is on ail stick.

TIA

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Mar 2019 05:27 #73178 by csujun
Replied by csujun on topic Another 12s problem
Check the mode setting under Transimitter Menu->Tranimiter Config->Mode?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Mar 2019 06:29 #73180 by Birdman
Replied by Birdman on topic Another 12s problem
Thanks, already checked that, both mode 2.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Mar 2019 06:42 #73181 by Birdman
Replied by Birdman on topic Another 12s problem
Maybe i've missed something. Admittedly a bit rusty with Deviation, mostly use my Taranis these days. Got the 12s for a price that was to good to refuse. $65USD unused with aluminium case and 1202 rx.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Mar 2019 07:54 #73182 by Birdman
Replied by Birdman on topic Another 12s problem

csujun wrote: Check the mode setting under Transimitter Menu->Tranimiter Config->Mode?


Now that I think about it it can't be in wrong mode anyways. None swap ail and ele, that just wouldn't work.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Mar 2019 11:22 #73185 by Birdman
Replied by Birdman on topic Another 12s problem
Having done some testing I believe it is a channel order issue.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Mar 2019 11:44 - 04 Mar 2019 11:53 #73186 by Birdman
Replied by Birdman on topic Another 12s problem
Yeah, channel order is all over the shop. For all protocols as far as I have checked.

edit: guess I will have to go through the process of formatting "again" and make sure it is not the txid upsetting the apple cart "again".:angry:
Last edit: 04 Mar 2019 11:53 by Birdman.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Mar 2019 12:11 #73188 by Birdman
Replied by Birdman on topic Another 12s problem
formatted and upgraded "again", safely removed hardware, did not add txid

devo channel order initially correct EATR (adv gui heli)

when i changed to std gui channel order changed to AETR

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Mar 2019 12:29 #73189 by vlad_vy
Replied by vlad_vy on topic Another 12s problem
Just tested with recent (2019-03-01) devo12 emulator:

Adv GUI - channel order EATR
when i changed to
Std GUI - channel order EATR

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Mar 2019 12:32 #73190 by Birdman
Replied by Birdman on topic Another 12s problem
I tested with a real tx

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Mar 2019 12:42 #73193 by vlad_vy
Replied by vlad_vy on topic Another 12s problem
If I revert back to Adv GUI: ELE -> Cyclic2, AIL->Cyclic1

Probably cyclic mixing is wrong. But, I don't touch it at all, it has state as for 5.0.0 release.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Mar 2019 12:57 #73194 by Birdman
Replied by Birdman on topic Another 12s problem
Just when through process again.

Model1, change to std gui, no other changes, channel order did not change.

Then also changed to different model number and channel order did in fact change from EATR to AETR.

There is a bug.

Now I will upgrade with proper 5.0.0 release and confirm.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Mar 2019 13:11 - 04 Mar 2019 13:13 #73196 by Birdman
Replied by Birdman on topic Another 12s problem
I'm done, to many bugs.

Have been going in circles for days now.

“The definition of insanity is doing the same thing over and over again, but expecting different results.”
Last edit: 04 Mar 2019 13:13 by Birdman.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Mar 2019 17:25 #73199 by hexfet
Replied by hexfet on topic Another 12s problem
The equations used for cyclic1 and cyclic2 are swapped except when swashtype is none. It hasn't been fixed because it would break existing model files. See the thread and links here .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
05 Mar 2019 12:56 #73217 by Birdman
Replied by Birdman on topic Another 12s problem
Thanks.

Read the threads and it is pretty much over my head. About all I got from it was there is no proper fix for the problem as a whole.

I am also confused why this issue does not exist on 8s, particularly after being told they share the same code?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.363 seconds
Powered by Kunena Forum