Hubsan X4 config

More
18 Feb 2014 22:12 #20547 by matrixFLYER
Replied by matrixFLYER on topic Hubsan X4 config
Is there a way to put the bind function on a switch? How? I have one of the february nightly build of deviaiton. Thank you.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Feb 2014 22:16 #20548 by goebish
Replied by goebish on topic Hubsan X4 config
No that's not possible (well, not without a firmware patch).

But why would you want that ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Feb 2014 22:39 #20551 by matrixFLYER
Replied by matrixFLYER on topic Hubsan X4 config
because when I change battery to the X4 i need to go in the menĂ¹ or to power/unpower the radio to to that. Thank you.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Apr 2014 14:35 #22421 by stringrazor
Replied by stringrazor on topic Hubsan X4 config
Is it possible yet with the nightly build to control the X4's LED and FLip mode?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 Apr 2014 12:56 #22453 by hexfet
Replied by hexfet on topic Hubsan X4 config

goebish wrote: Hubsan X4 protocol now has 6 channels.
Channel 5 is for LEDs, Channel 6 to enable/disable flips.

It may be in 4.0.1 - post above is six months old.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 Apr 2014 14:49 - 16 Apr 2014 14:52 #22460 by stringrazor
Replied by stringrazor on topic Hubsan X4 config
I know but I couldn't find anything other info on X4 functions. I installed an extra switch (SWA), did the range mod, installed A7105 and NRF24L01 modules in my Devo7e and am using the a recent nightly build but have not been able to get the X4 LEDs to toggle. Any guidance re. implementing those functions in a model?
Last edit: 16 Apr 2014 14:52 by stringrazor.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 Apr 2014 14:52 #22461 by goebish
Replied by goebish on topic Hubsan X4 config
It's possible since last July :p
Just download one of the profiles in page #1.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 Apr 2014 14:58 #22462 by stringrazor
Replied by stringrazor on topic Hubsan X4 config
I looked at the 2 .ini files on pg1 and neither have ch5 or 6 implemented. Can you please post the model you used in the video of give a quick explanation of how to toggle those functions? Others at RCG are searching too but have also come up empty.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 Apr 2014 15:00 - 16 Apr 2014 15:01 #22463 by goebish
Replied by goebish on topic Hubsan X4 config
Oh sorry, I thought I was talking in the dev thread :blush:

Download the profile here:
www.deviationtx.com/forum/protocol-devel...ion-on-the-way#12575
Last edit: 16 Apr 2014 15:01 by goebish.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 Apr 2014 15:18 - 16 Apr 2014 15:19 #22466 by stringrazor
Replied by stringrazor on topic Hubsan X4 config
Thanks. I have tried variations on

[channel5]
template=simple
[mixer]
src=GEAR1
dest=Ch5
scalar=-100
curvetype=min/max
points=0


but haven't been able to get it to work. Hence, my question about whether the supporting code is there. I did just setup the build VM but haven't sussed it all out yet....
Last edit: 16 Apr 2014 15:19 by stringrazor.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 Apr 2014 15:21 - 16 Apr 2014 15:25 #22467 by goebish
Replied by goebish on topic Hubsan X4 config
You don't need to build it by yourself, the code has been there for a long time, more features have been cracked since then, even voltage telemetry is working now ;) (since 4.0.0)

Are you sure your profile is set for 6 channels ?
Last edit: 16 Apr 2014 15:25 by goebish.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 Apr 2014 18:00 - 16 Apr 2014 18:01 #22475 by stringrazor
Replied by stringrazor on topic Hubsan X4 config
Yes, The model is set for 6 channels. I am getting voltage telemetry but nothing I do seems to toggle the LEDs. I'm trying to use my extra switch, SW A. I see it in the channel monitor toggling between -100/100 so the switch is working but the setting never seems to toggle the LED.


[channel5]
template=simple
[mixer]
src=SW A1
dest=Ch5
scalar=-100
curvetype=min/max
points=0


I'm using the latest nightly build.
Last edit: 16 Apr 2014 18:01 by stringrazor.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 Apr 2014 18:03 #22476 by goebish
Replied by goebish on topic Hubsan X4 config
Hmmm stupid question: do you have a V2 H107, the one with leds on arms ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 Apr 2014 18:26 - 16 Apr 2014 18:27 #22477 by stringrazor
Replied by stringrazor on topic Hubsan X4 config
Found the profile in this post from the thread you referenced:

www.deviationtx.com/forum/protocol-devel...e-way?start=20#13064

It works fine. I'll use it as a base to figure out why my switch config isn't working. At least now I'm sure that I was doing something I'm doing wrong in the model vs. code missing.

Thanks for your help!

---- Gary ----

I was actually trying it with the 107C & ProtoX. It works with both.
Last edit: 16 Apr 2014 18:27 by stringrazor.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
01 Apr 2015 03:38 - 01 Apr 2015 03:43 #30601 by DigitalMD
Replied by DigitalMD on topic Hubsan X4 config
Here is my Hubsan X4 107L model file.
Controls LEDs
Displays TX power TX battery
Displays X4 battery voltage telemetry

improvements welcome. Enjoy.
Attachments:
Last edit: 01 Apr 2015 03:43 by DigitalMD.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
31 Aug 2015 16:39 #37332 by Lukappaseidue
Replied by Lukappaseidue on topic Hubsan X4 config

DigitalMD wrote: Here is my Hubsan X4 107L model file.
Controls LEDs
Displays TX power TX battery
Displays X4 battery voltage telemetry

improvements welcome. Enjoy.



Hi everybody.
Is this file good for HUBSAN H107C 2MP latest version?
Thank you very much

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
31 Aug 2015 18:25 #37334 by DigitalMD
Replied by DigitalMD on topic Hubsan X4 config
Flight characteristic should be fine, I don't have a 107C so I cannot test the camera functions.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
31 Aug 2015 18:35 #37335 by goebish
Replied by goebish on topic Hubsan X4 config
The camera function of the H107C is not controllable from the TX.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
31 Aug 2015 22:40 - 31 Aug 2015 22:41 #37339 by Lukappaseidue
Replied by Lukappaseidue on topic Hubsan X4 config
thank you for you reply
Last edit: 31 Aug 2015 22:41 by Lukappaseidue.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Sep 2015 02:29 #37419 by stringrazor
Replied by stringrazor on topic Hubsan X4 config
Actually, you can do a mod. or so I've read. There's a pad on the cam board marked KEY. I've read that if you wire it to the LED + you can toggle the cam on/off with the LEDs from the Tx.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.063 seconds
Powered by Kunena Forum