×
Important information

To file a bug, find instructions here: Reporting bugs

Please only post images or files to this forum which you either own the copyright to or you are sure can be distributed under an open source license.

Blade 200QX

More
27 May 2014 09:19 #23672 by fredbotton
Blade 200QX was created by fredbotton
Here's a .ini for the Blade 200QX little device from Horizon Hobby. I've stolen Tom Z's .ini for 350QX ( found here ), which is derived from Fabien's.

I've modified safety value to -150.

It works flawlessly on my Devo 8S. FMod for modes selection, Aile D/R for rates, Rudd D/R for starting & stopping motors.

No icon file, I'm not good at that 8-)
Change filename to insert that in your own ini library.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
28 May 2014 08:03 - 28 May 2014 11:02 #23723 by christx
Replied by christx on topic Blade 200QX
i wonder if it will work with a devo 7E?
Last edit: 28 May 2014 11:02 by christx.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
28 May 2014 08:18 #23724 by fredbotton
Replied by fredbotton on topic Blade 200QX
I'm sorry I don't have access to one, I'm afraid I can't answer...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
29 May 2014 19:53 #23753 by ogrope1
Replied by ogrope1 on topic Blade 200QX
Unfortunately I dont' think this file works with the 7e because its meant to be used with a 3 position switch, I would love to read that I am wrong though as I only own a 7e myself ;)
With all the smart minds around here I am sure someone will eventually come up with a 7e 200qx file...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Jun 2014 00:54 - 15 Jun 2014 00:56 #24078 by mwm
Replied by mwm on topic Blade 200QX
Blade's configs on some of the Spektrum TX's uses two switches for flight mode; Gear 0/Mix 0 -> Mode 0, Gear 1/Mix 0 -> Mode 2, Gear 1/Mix 1 -> Mode 3.

But you still want either the 3-position mod or the two 2-position mod. The "Init" switch also works as a throttle hold, so you don't want to give that up. The added switches cover flight mode, and then you have one switch left for dual rates or RTH(350)/Camera(200). The 350QX with the two switch mod would work well, treating RTH as a fourth flight mode.

On the 7E, you'd want to use the new "Trim button" feature to turn one of the screen nav buttons into a camera switch. I did that for the Nano QX flight modes before I sold my 7E.

FWIW, I copied my old 350QX version (based on Fabians, moved to v4.0 by yours truly) to the 200QX, and then put the camera on MIX1 instead of GEAR0, so in theory I can toggle MIX hi->low or low->high to take a picture/start the camera. Worked like a charm, but I'm not planning on using the Eflight camera.

Do not ask me questions via PM. Ask in the forums, where I'll answer if I can.

My remotely piloted vehicle ("drone") is a yacht.
Last edit: 15 Jun 2014 00:56 by mwm. Reason: Add note about trim buttons on 7e!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Jun 2014 21:01 #24182 by oldgamefreak
Replied by oldgamefreak on topic Blade 200QX
For icons use this www.deviationtx.com/forum/model-icons/20...software-free-to-use

I used it for my 500, 330 and my Blade 350QX. Worked flawlessly.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
26 Jun 2014 23:57 #24259 by Torch
Replied by Torch on topic Blade 200QX
Cant get motor start. With my Orange t-6 (dx6i) i get motor start using throttle subtrim of 4 or 15. How do i get to throttle subtrim? This model.ini is using advance.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
27 Jun 2014 03:28 #24261 by mwm
Replied by mwm on topic Blade 200QX

Torch wrote: Cant get motor start. With my Orange t-6 (dx6i) i get motor start using throttle subtrim of 4 or 15. How do i get to throttle subtrim? This model.ini is using advance.


This is just a guess, but you might try setting the throttle safe value to a lower value.

Do not ask me questions via PM. Ask in the forums, where I'll answer if I can.

My remotely piloted vehicle ("drone") is a yacht.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
27 Jun 2014 03:35 #24262 by Torch
Replied by Torch on topic Blade 200QX

mwm wrote:

Torch wrote: Cant get motor start. With my Orange t-6 (dx6i) i get motor start using throttle subtrim of 4 or 15. How do i get to throttle subtrim? This model.ini is using advance.


This is just a guess, but you might try setting the throttle safe value to a lower value.


Very scare somehow got motor going but cant turn it off!!!!! This went on over minute on my carpet! Had to hit one of blades with a pillow to force system into unbind mode where all lights are flashing, i was then able to unplug lipo.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
27 Jun 2014 03:40 #24263 by Torch
Replied by Torch on topic Blade 200QX
Can we get a standard model using simple model setup? I am using devo 10

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
27 Jun 2014 12:30 - 27 Jun 2014 12:33 #24270 by Torch
Replied by Torch on topic Blade 200QX
pleaase confirm proper steps to:

1. Start Motor
2. Stop Motor (Throttle Cut)

Safety Vaule set to -150?

I am using Devo 10

It looks like we have to use Rudder D/R switch for both starting motor and stopping but I am not sure.

As mentioned earlier I was performing test to get my motor to start. Quad was sitting on my carpet and next I know motor starts and it was throttling veery high and I COULD NOT stop the motor!

Perhaps we can get a simple model menu instead of Advance since this Quad doesn't have Return home option and other functions from QX 350.
Last edit: 27 Jun 2014 12:33 by Torch. Reason: clariify

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
29 Jun 2014 00:02 - 29 Jun 2014 00:03 #24289 by Torch
Replied by Torch on topic Blade 200QX
Working now on devo 10

Set safe value to -150. Set throttle trim scale to 104.

To start motor, push throttle stick bottom Left then bottom Right. Click Rudder D/R to Rudder d/r 1. To stop motor click Rudder D/R back to Ridder d/r 0.
Last edit: 29 Jun 2014 00:03 by Torch.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
30 Jun 2014 02:33 #24300 by timmyd463229
Replied by timmyd463229 on topic Blade 200QX
Is this working for everyone I'll be getting the 200 tomorrow and will be using my devo 10

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
01 Jul 2014 00:21 #24317 by Torch
Replied by Torch on topic Blade 200QX
Yes it works for me devo 10 .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Jul 2014 20:07 - 04 Jul 2014 16:50 #24366 by LittleMonkey
Replied by LittleMonkey on topic Blade 200QX
Hi,

Thanks for the DEVO 8S configuration file.
It's working (with Safety Value set to -150) for me also :lol:

fredbotton wrote: No icon file, I'm not good at that 8-)


You will find joined as file a "Deviation like" icon file for Blade 200QX.

Just :
1) Add the following icon file into the <\modelico> folder.
2) Edit your configuration file <xxxx.ini> to add the line icon=BL200qx.bmp

Have fun ;)

[Edit]
Another icon with better look and transparent background :
Blade 200qx 96x96 color icon with transparent-bg
Attachments:
Last edit: 04 Jul 2014 16:50 by LittleMonkey.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 Jul 2014 23:16 #24581 by devong67
Replied by devong67 on topic Blade 200QX
I am using this on my Devo 10 and it is working great. Has anyone been able to get the "stagility" mode working on the Deviation firmware for this quad or the 350QX? If not, I think I have an idea to get it to work but was wondering if it was already worked out.

Thanks,

Devon

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Jul 2014 01:46 #24582 by timmyd463229
Replied by timmyd463229 on topic Blade 200QX

devong67 wrote: I am using this on my Devo 10 and it is working great. Has anyone been able to get the "stagility" mode working on the Deviation firmware for this quad or the 350QX? If not, I think I have an idea to get it to work but was wondering if it was already worked out.

Thanks,

Devon


If you get it working could u share the model I'll try it out

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Jul 2014 02:27 - 15 Jul 2014 02:28 #24583 by mwm
Replied by mwm on topic Blade 200QX
What a cool hack. I'd seen something similar in the Stevies kk firmware docs, and wished the 200 had it.

This appears to work, in that the light changes color, but don't know when I'll have time to test fly it. This is the 350QX-modified-for-200 model I use on my 10. Most of it should be familiar:

Rudd DR: Init & shutdown/TH.
Ele DR: Reset Timer 1
Gear: -
Mix: see below
Ail DR: DR for Ail & Ele. 0 is EXPO to flatten the center, 1 is 70% rate (which means the center behaves roughly the same in both modes).
Fmode: 0 -> Stable, 1 -> "Stagility" mode, 2 -> Agility mode.

Mix control how the stagility mode works:
0 -> Normal, it's always in the "blue" stability mode.
1 -> Low stagility: Around 90% Ail or Ele (both is more sensitive) it kicks the quad into agility mode.
2 -> High stagility: As above, but transitions around 60%.

The percentages are guesses. You can tune the stagility transitions by changing the scale factor on Virtual 4: Mixers 2 & 3 are low mode, mixers 4 & 5 are high mode.

If you try it, please report back!

Do not ask me questions via PM. Ask in the forums, where I'll answer if I can.

My remotely piloted vehicle ("drone") is a yacht.
Attachments:
Last edit: 15 Jul 2014 02:28 by mwm. Reason: Add request for feedback.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Jul 2014 03:23 #24586 by devong67
Replied by devong67 on topic Blade 200QX
Thanks I will check that out. I spent the evening figuring it out and got it to work I think. I will test my mixes tomorrow and report back and also take a look at what you posted. I have mine set so that you use the FMODE to switch between 0 - Low Stability, 1 - High Stability, and 2 - Agility modes and then you use the ELE DR1 switch to enable stagility for any of those. Of course if you are in FMODE2 (Agility) then it doesn't really have an effect. The numbers are showing good on the channel monitor and the colors change correctly, just have to wait until tomorrow to test in flight.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Jul 2014 14:35 #24595 by timmyd463229
Replied by timmyd463229 on topic Blade 200QX

mwm wrote: What a cool hack. I'd seen something similar in the Stevies kk firmware docs, and wished the 200 had it.

This appears to work, in that the light changes color, but don't know when I'll have time to test fly it. This is the 350QX-modified-for-200 model I use on my 10. Most of it should be familiar:

Rudd DR: Init & shutdown/TH.
Ele DR: Reset Timer 1
Gear: -
Mix: see below
Ail DR: DR for Ail & Ele. 0 is EXPO to flatten the center, 1 is 70% rate (which means the center behaves roughly the same in both modes).
Fmode: 0 -> Stable, 1 -> "Stagility" mode, 2 -> Agility mode.

Mix control how the stagility mode works:
0 -> Normal, it's always in the "blue" stability mode.
1 -> Low stagility: Around 90% Ail or Ele (both is more sensitive) it kicks the quad into agility mode.
2 -> High stagility: As above, but transitions around 60%.

The percentages are guesses. You can tune the stagility transitions by changing the scale factor on Virtual 4: Mixers 2 & 3 are low mode, mixers 4 & 5 are high mode.

If you try it, please report back!

i tried your file with my 200qx and stagility did not work fmod0 was low angle stability fmod1 was high angle and fmod2 was agility

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.331 seconds
Powered by Kunena Forum